1. Wat heb je nodig van een gebruikte auto?

Voordat u begint met zoeken, is het de moeite waard om uw exacte vereisten vast te stellen, of het nu gaat om een grote kofferbak of vierwielaandrijving. We raden u aan een lijst te maken waarin u voorrang geeft aan wat u wilt en waarvoor u een auto nodig heeft – en dat moet een idee bevatten van hoeveel u bereid (en in staat) bent te betalen. Elke welke? beoordeling van auto’s die oud genoeg zijn om de tweedehandsmarkt te hebben bereikt, omvat een tweedehands startprijs om u een idee te geven van wat u kunt betalen. U kunt ook een website met advertenties voor gebruikte auto’s bekijken, zoals Auto Trader (de grootste), om te zoeken naar auto’s in uw prijsklasse.

  1. Overweeg lopende kosten.

Online auto-waarderingstools geven u een op maat gemaakte waardering voor de auto die u overweegt, waardoor u als koper een sterkere positie krijgt. De meeste werken door u een registratienummer en een geschatte kilometerstand te laten invoeren, maar u kunt ook vaak zoeken op merk, model en jaar. Houd er rekening mee dat hoewel de meeste waarderingstools gratis te gebruiken zijn, u normaal gesproken enkele details moet verstrekken om ze te gebruiken. Zoals aanmelden voor een account of een e-mailadres opgeven. Op www.kentekencheck.net kun je meteen dagwaarde auto berekenen 2020.

  1. Houd een open geest.

Het overwegen van een ouderwets merk of model, of een impopulair motortype, kan u helpen een koopje te kopen.  Maar zorg ervoor dat het een merk is waarop u kunt vertrouwen – we onthullen de meest betrouwbare automerken.

  1. Vraag een taxatie aan.

Door tweedehands te kopen, kunt u normaal gesproken het sterkste verlies in de waarde van een auto vermijden door afschrijving, wat in de eerste paar jaar gebeurt. Naarmate een auto echter ouder wordt en de garantie vervalt (deze duurt doorgaans drie tot vijf jaar, hoewel er wel zeven jaar garantie beschikbaar is), wordt onderhoud vaak intensiever en duurder. Het is dus de moeite waard om rekening mee te houden.